Erb Karfíků

Ing. Vratislav Novák
tel. 604 273 035
       737 530 534
e-mail:
  karfikuvdvur@email.cz



Pravé ovocné destiláty a absinthe

Destiláty Destiláty

Jablečný destilát, nebo-li CALVADOS je vyráběn destilací jablečného vína, vyrobeného z aromatických a sladkých odrůd moštových jablek vypěstovaných za tímto účelem.Použitá odrůda jablek výrazně ovlivňuje konečný destilát. Destilát má až lahodnou, jemnou, jablečnou chuť. Obsah alkoholu: 48%

Švestkový destilát, nebo-li SLIVOVICE je destilát vyrobený výhradně destilací kvasu získaného pouze z pravé a odpeckované švestky domácí. Odpeckováním je docíleno maximálního aroma a jemnější chuti s vůní švestek. Obsah alkoholu: 46%

Višnový destilát, je destilát vyrobený destilací kvasu vyrobeného z višní, které jsou zbaveny pecek a musí být odstopkované. Tento destilát má své specifické výrazné aroma a kořenitou chuť. Obsah alkoholu: 46%

Jalovcový destilát, nebo-li BOROVIČKA, je destilát vyrobený destilací jablečného vína, ve kterém jsou macerovány jalovčinky tj. plody jalovce. Má nazlátlou barvu a vůní připomíná jehličí s perzistující chutí calvádosu. Obsah alkoholu: 46%

Bylinný destilát, je destilát získaný destilací jablečného vína ve kterém je macerována speciální směs složená z bylin a koření.(Puškvorec, Hořec atd. ), která zaručuje jeho typickou hořkou chuť. Pro jeho výraznou hořkou chuť je vhodné tento destilát konzumovat jako digestive tj. po jídle a při žaludečních potížích. Obsah alkoholu: 40%

Meruňkový destilát, je destilát vyrobený destilací kvasu vyrobeného z odpeckovaných meruněk. Destilát má výrazné a silné ovocné aroma. Vyniká jemnou a kulatou chutí po meruňkách. Výborně se hodí jako aperitiv. Obsah alkoholu: 46%

Hruškový destilát,je to destilát vyrobený destilací kvasu, vyrobeného z vyzrálých hrušek. Destilát má nezaměnitelnou nasládlou chuť a výrazné aroma po zralých hruškách. Toto aroma vynikne při pokojové teplotě. Obsah alkoholu: 46%

Broskvový destilát,je destilát vyrobený destilací kvasu vyrobeného z odpeckovaných broskví. Destilát má decentní vůni a typickou broskvovou trochu moučnou chuť, která vynikne na patře. Obsah alkoholu: 46%

Vinný destilát, je destilát vyrobený destilací kvalitního vína. Vůně i chut jsou až překvapivě odrůdově typické. Příjemná jemná chut. Obsah alkoholu 46%.

Pivní pálenka, patřila od středověku k nejvýznamnějším druhům pálenek, postupně však zcela vymizela. Naše pivní pálenka je vyráběna destilací speciálního černého ležáku z pivovaru Chýně. Do destilátu přechází intenzivní vůně a chuť sladu a mláta. Připomíná čerstvou whisky. Obsah alkoholu: 50%

Bezinková pálenka, je průtahový destilát vyrobený macerací a následnou destilací čerstvého plodu bezu, který musí být odstopkovaný. Má velice intenzivní a dlouhotrvající harmonickou vůni. Obsah alkoholu: 46%

Jahodová pálenka, je průtahový destilát vyrobený macerací a následnou destilací čerstvých jahod. Jahody musí být hodně vyzrálé a odstopkované. Výrazná vůně a chuť po jahodovém kompotu. Vyznačuje se dlouho trvající chutí. Obsah alkoholu: 46%

Jeřabinová pálenka, je průtahový destilát vyrobený macerací a následnou destilací plodu jeřabin. Jeřabiny musí být odstopkované. Vynika zvláštní avak typickou chutí, která je základem pro jemnou pálenku. Obsah alkoholu: 46%

Malinová pálenka, je aromatický ovocný destilát, který se vyrábí destilací malinového macerátu. Má typickou silnou ovocnou vůni a chuť, která se jenom málo liší od vůně čerstvě natrhaných zralých malin. Díky tomu má malinovice značný počet příznivců a někteří ji neváhají zvát císařovnou ovocných destilátů.Obsah alkoholu: 46%

Šípková pálenka, Šipkovice je jedinečný destilát, který nemá konkurenci!!! Je charakteristický výrazným aroma připomínající šipkovou dřeň, zvýrazněný jemnou hořkou příchutí, co v ústech zanechá neopakovatelnou chuť. Vůně i chuť je natolik líbezná, že láká i lidi, kteří obvykle pálenku odmítají. Je svěží, čistá a silná zároveň a to i u velmi mladého destilátu, časem ještě více sílí. Obsah alkoholu: 46%

Ostružinová pálenka, je průtahový destilát vyrobený macerací a následnou destilací plodu ostružin. Vyznačuje se krásnou vůní, její chuť je lehce nasládlá a jemná. Svojí intenzivní ostružinovou vůní a lehce svíravou nasládlou chutí připomene léto.Výsledný nápoj tak dosahuje vynikající kvality a je věrný svému původu. Obsah alkoholu: 46%

Mandlovice, je destilát vyrobený macerací mandlí v líhu a následně se přidává hořké aroma, sladké aroma a v poslední řadě vinný mošt. Destilát má jemně nahořklou chut po mandlích. Obsah alkoholu je 41%.

Našemi specialitami jsou:

Jablečný destilát s medem/, jedná se minimálně o rok starý destilát, který vzniká smícháním medu, koření a kalvadosu. Takto vznikne kalvados jemné sladce ovocné chuti, s medovou příchutí Obsah alkoholu 42%.

Jablečný destilát zlatý /barigue/, jedná se minimálně o rok starý destilát, který se přečerpává z nerezových zásobníků do dubových sudů. Kde po dobu minimálně jednoho roku získává své typické zlatavé zbarvení a svou lahodnou, jemně zakulacenou chuť připomínající koňak. Toto aroma vyniká zejména při pokojové teplotě. Obsah alkoholu 48%.

Švestkový destilát zlatý /barigue/<, jedná se minimálně o rok starý destilát, který se přečerpává z nerezových zásobníků do dubových sudů. Kde po dobu minimálně jednoho roku získává své typické zlatavé zbarvení a svou lahodnou, jemně zakulacenou chuť připomínající koňak. Toto aroma vyniká zejména při pokojové teplotě. Obsah alkoholu 46%.

Pivní destilát zlatý/barigue/, jedná se minimálně o rok starý destilát, který se přečerpává z nerezových zásobníků do dubových sudů. Kde po dobu minimálně jednoho roku získává své typické zlatavé zbarvení a svou lahodnou, jemně zakulacenou chuť připomínající koňak. Toto aroma vyniká zejména při pokojové teplotě. Obsah alkoholu 50%.

Hruškový destilát zlatý /barigue/, jedná se minimálně o rok starý destilát, který se přečerpává z nerezových zásobníků do dubových sudů. Kde po dobu minimálně jednoho roku získává své typické zlatavé zbarvení a svou lahodnou, jemně zakulacenou chuť připomínající koňak. Toto aroma vyniká zejména při pokojové teplotě. Obsah alkoholu 46%.

Vinný destilát /barigue/, jedná se minimálně o rok starý destilát, který se přečerpává z nerezových zásobníků do dubových sudů. Kde po dobu minimálně jednoho roku získává své typické zlatavé zbarvení a svou lahodnou, jemně zakulacenou chuť připomínající koňak. Toto aroma vyniká zejména při pokojové teplotě. Obsah alkoholu 46%. Vínovice je označení pro destilát, který ve své nejslavnější podobě znáte jako koňak. Samotné označení koňak je ale regionálně chráněno a mohou jej nést pouze destiláty vyrobené ve francouzské oblasti Cognac.

Absinthe, Absint je nápoj založený hlavně na anýzu. Anýz skoro vždy zastává největší část bylinného složení a proto všechny absinty (správně vyrobené) mají anýzovou chuť. Lidem anýzová chuť nejvíce připomíná lékořici (či hašlerky). Obsah alkoholu: 75%

naše destiláty a likéry si můžete také zakoupit na e-shopu

- LIHOVÁREK.CZ www.lihovarek.cz/znacka/lihovar-karfikuv-dvur/

- PAN ALFRÉD www.panalfred.cz/znacka/karfikuv-dvur


Ovocný destilát se vyznačuje typickou chutí a vůní druhu ovoce ze kterého je vyroben. Ovocné destiláty se vyrábějí výhradně z ovoce bez jakýchkoliv chemických příměsí, tím je dána kvalita a také důvod proč je tak poptávaným a ceněným zbožím nejen u nás. Jedná se o přírodní výrobek, jenž hravě porazí ve všech svých parametrech průmyslově vyráběné lihoviny. Ovocná pálenka je vyráběna pouze z přírodních surovin. Naproti tomu průmyslově vyráběné konzumní lihoviny se vyrábí pouze ze škrobového lihu s přidáním chemicky vyrobených aromat. O takto průmyslově vyrobených lihovinách těžko můžem říci, že jsou přírodní.

Destiláty jsou jednodruhové o objemu 0,5 l, nebo 0,19 l a obsahují 48 % nebo 46 % alkoholu

V roce 1999 byl v obci Koštice uveden do provozu rodinný ovocný lihovar.

Ve snaze předložit náročnému zákazníkovi nejkvalitnější destilát, byla zde zahájena výroba pravého destilátu z jablek, ve Francii známého pod názvem "CALVADOS" Aby bylo docíleno co nejjemější chuti a výrazné vůně destilátu, byla zvolena odrůda Golden Delicious. Jedna z nejsladších odrůd jablek. Za účelem dobrého vyzrání ovoce, bylo nutno ponechat plody na stromech až do prvních listopadových mrazů, kdy je štáva v ovoci nejkoncentrovanější. Samotná technologie výroby je je vedena co nejpomaleji a nejšetrněji, aby se uvolnilo co největší množství aromatických látek a docílilo se tím ušlechtilého výrobku lahodné chuti a vůně.

Pro zvýšení jakosti se používá přírodní způsob zrání v dubových sudech, které propůjčují destilátu neopakovatelné aroma.V těchto sudech zraje bariguová slivovice pivní destilát a kalvádos.

Další specialitou našeho lihovaru je Koštický bylinný destilát se specifickou chutí a vůní směsi bylin a koření dle prastaré receptůry.

Dále vyrábíme švestkový, hruškový, merunkový, broskvový, višnový a jalovcový destilát V současné době vyrábíme také geisty - jahodový, malinový, bezinkový a jeřabinový. Tento poslední destilát, dostal mimořádné ocenění za vynikající kvalitu. Tyto destiláty vzniknou macerací ovoce a následnou destilací a rektifikací.V poslední řadě vyrábíme pivní destilát.

Pivní destilát vyrábíme z kvalitního dobře prokvašeného piva. Kvalitní surovina je základem kvalitního destilátu. S tímto destilátem jsme se umístili na prvním místě mezi alkoholickými nápoji v severočeském kraji.

Destiláty  Talíř

U nás máte také možnost si zakoupit pravý destilát v ručně foukaném nebo lisovaném skle, jako velice atraktivní a dekorační dárek.

Destiláty

Destilatérské desatero

  • Důsledně dbáme na kvalitu surovin přijímaných ke zpracování.
  • Vždy zpracováváme pouze vyzrálé ovoce, prosté hniloby a čisté.
  • Nikdy nezpracováváme kvasy kyselé nebo kvasy fermentované v nevhodných nádobách.
  • Vyrábíme pouze destiláty z povolených surovin dle zákona
  • Důsledně dbáme na čistotu při všech technologických krocích - je to naše vizitka
  • Důsledně dbáme na kvalitu naší produkce - je to naše stavovská čest
  • Destiláty prodáváme a vydáváme pouze v odpovídajících obalech - sklo, keramika nebo uzavíratelné nerezové nádoby. V žádném případě nepoužíváme plastové nádoby, které nemají atest pro skladování výrobků s vysokým obsahem ethanolu.
  • Důsledně vedeme evidenci příjmu surovin a vyrobeného lihu.
  • Dbáme na šíření všeobecné znalosti v oblasti přípravy kvasu a kultury konzumace destilátů.
  • V žádném případě nesmí zákazník zasahovat do výrobní technologie - my jsme destilatéři a my neseme veškerou odpovědnost za kvalitu vyrobeného destilátu. Jsme ke všem svým zákazníkům ochotní a laskaví - zákazník je náš pán!



Lupa
....